Enig overgebleven toren Bijlmerbajes proeftuin AMS Institute

Bajes Kwartier Ontwikkeling heeft een overeenkomst afgesloten met AMS Institute voor de ontwikkeling van de enige overgebleven toren van de voormalige Bijlmerbajes tot innovatieproeftuin.

“Het doel van de samenwerking is het testen en toepassen van nieuwe innovaties op het gebied van duurzame gebiedsontwikkeling in de nieuw te ontwikkelen groene, gezonde stadswijk Bajeskwartier. Hierbij valt onder andere te denken aan verticale stadslandbouw”, aldus projectdirecteur Harko Kloeze. Hij spreekt over een ‘bouwkeet voor duurzame gebiedsinnovaties’. “Proeftuinen als deze kunnen bij andere grootschalige gebiedsontwikkelingen hun waarde bewijzen.”

Experimenten in het Groene Toren Living Lab richten zich op het verduurzamen en leefbaarder maken van de stad en de gebouwde omgeving. AMS Institute geeft samen met onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) en de Technische Universiteit Delft (TU Delft) invulling aan de experimenten op het gebied van water, energie, voedsel, afval, gezondheid, mobiliteit en circulariteit. Bajes Kwartier Ontwikkeling is een consortium van gebiedsontwikkelaar AM, AT Capital en Cairn.

img
Redacteur
Profiel