Emiel Sijtsma wordt partner/directeur bij Fris Vastgoed Management

Emiel Sijtsma is per 1 september 2019 partner/directeur geworden van Fris Vastgoed Management.

Ruim twee jaar geleden is Sijtsma bij Fris in dienst getreden als manager van de afdeling Fris Vastgoed Management. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het beheer van voornamelijk residentieel vastgoed en de aan- en verhuur van woningen in met name Metropoolregio Amsterdam. Steeds meer wordt er ook buiten deze regio beheerd.

In een relatief korte periode heeft Sijtsma Fris Vastgoed Management getransformeerd naar een afdeling die klaar is voor de toekomst. De transformatie van de afdeling heeft zich inmiddels vertaald in een sterke stijging van de omvang van (voornamelijk) de woningbeheerportefeuille (+2000 eenheden) .

Sijtsma heeft volgens managing director Hans Peter Fris van Fris Vastgoed Management een zeer vooruitstrevende visie op modern property management. 'Hij heeft op basis van deze visie een nieuwe en efficiëntere bedrijfsvoering geïmplementeerd, waardoor de afdeling nu gebruik maakt van de modernste technologieën, waaronder REMS, Eyemove, Meet Amy en BIM, om klanten optimaal te ontzorgen. Mede door slimme toepassingen van software en vastgoedbronnen zijn grote efficiencyslagen gemaakt, waardoor ook de projectmatige verhuur een vlucht heeft genomen.' 

“De toetreding van Emiel als partner/directeur (executive director) is in mijn ogen een logische stap en beloning voor zijn inzet, visie en vaardigheden. Onze gezamenlijke missie is om de beste beheerder van Nederland met een landelijke dekking te worden voor zowel opdrachtgevers als huurders. Om deze missie te kunnen volbrengen hebben wij besloten dat de groei van de woningportefeuille niet ten koste mag gaan van de kwaliteit van onze dienstverlening. Wij kiezen voor een limitatieve groei, wanneer het gaat om het waarborgen van de kwaliteit”, aldus Hans Peter Fris.

Fris is sinds 1923 uitgegroeid tot een full service vastgoed dienstverlener op het gebied van woning- bedrijfs- en beleggingsmakelaardij, beheer, onderzoek, advies, taxaties en verzekeringen. De organisatie telt ongeveer 75 medewerkers.

Vanaf 4 juni 2019 is Fris lid van Corfac International. Fris breidt door het lidmaatschap haar kennis en netwerk verder uit naar Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Omgekeerd breidt Corfac International haar kennis en netwerk uit naar Nederland. Met het lidmaatschap speelt Fris in op de globalisering van de vastgoedmarkt.