Elf huurders voor nieuw winkelcentrum in Nijmegen

Ontwikkelcombinatie Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen, heeft voor het gelijknamige nieuwe winkelcentrum in Nijmegen elf nieuwe overeenkomsten gesloten met een verscheidenheid aan huurders. De komst van deze winkeliers past volgens Hart van de Waalsprong in de ambitie om klanten een mix van lokale en landelijke formules te bieden.

In totaal elf huurders, waaronder Noah Kappers, Domino’s, Eye Wish Opticiens en Boerderijwinkel Appeltje Eitje, tekenden een huurcontract voor het nieuwe energieneutrale winkelcentrum. De huurders vormen volgens de vastgoedontwikkelaars een mooie aanvulling op de eerder gesloten overeenkomsten met AH XL,  Aldi, HEMA, koffiebar Bairro Alto, Etos, Gall & Gall en Sound & Soul foodbar. Winkelcentrum Hart van de Waalsprong opent naar verwachting eind 2023 haar deuren.

Thijs Huis in het Veld, projectdirecteur AM namens Hart van de Waalsprong, een samenwerking van gebiedsontwikkelaars AM en VanWonen: "We willen het aanbod nog verder uitbreiden om een compleet winkel- en serviceaanbod te kunnen aanbieden. Hiervoor zijn we op zoek naar een kwalitatieve bloemist en viswinkel. Verder is er nog ruimte voor partijen in de zakelijke dienstverlening en persoonlijke verzorging (beauty)."

Nieuwe wijk

Hart van de Waalsprong ligt in de wijk Hof van Holland. De nieuwste wijk van Nijmegen-Noord is  gelegen tussen Spiegelwaal, Graaf Alardsingel en spoorlijn. Naast het winkelcentrum komen in Hart van de Waalsprong 504 koop- en huurwoningen, waarvan 101 sociale huurappartementen, en ruim 30 winkelunits met diverse gezellige horecagelegenheden.

De eerste bewoners van Hart van de Waalsprong hebben vanaf eind oktober de sleutel van hun nieuwe huis ontvangen. Ook het parkeerhuis met zonnedak, wat een groot deel van de wijk van duurzaam opgewekte energie gaat voorzien, is inmiddels in gebruik genomen. Het eerste deel van het winkelcentrum wordt eind 2023 opgeleverd. De tweede fase is in 2024 gereed.