Eigenaren investeren in renovatie van Nijmeegs Winkelcentrum Dukenburg

Met overgrote meerderheid van stemmen hebben de pandeigenaren van winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen op 29 september  gekozen voor oprichting van een renovatiefonds en daarmee kan het renovatieplan worden gerealiseerd.

Dit akkoord werd bereikt ondanks de fors hoger uitgevallen kosten voor de eigenaren dan oorspronkelijk geraamd was.

Afgelopen jaar is hard gewerkt aan het nieuwe sprinklernetwerk, het saneren van asbest en verwijderen van luifels ten behoeve van de nieuwe gevel uitstraling. Deze werkzaamheden zijn nu afgerond en de opbouwfase kan starten. Dit alles zal gefaseerd in verschillende deelgebieden gebeuren, waarbij de uitvoering van werkzaamheden starten in het eerste kwartaal van 2021. Daarnaast zullen in het deelgebied aan de westzijde van het winkelcentrum al dit najaar enkele tijdelijke voorzieningen getroffen worden om de uitstraling te verbeteren.

GDAi Architecten tekende voor het ontwerp en DVP zal de bouwdirectie ter hand nemen. In oktober zal de aanbesteding plaatsvinden, medio november zal het bouwteam meer gedetailleerde informatie kunnen verstrekken over de uitvoering en planning.