Eerste paal geslagen logistiek bedrijfsgebouw Allround Cargo Handling Ridderkerk

Aan de Stegge Twello is onlangs gestart met de realisatie van een logistiek bedrijfsgebouw van 22.600 m² voor Allround Cargo Handling.

De opdracht voor het bouwproject is gesloten met ontwikkelaar NXR Vastgoed. Het logistieke gebouw wordt onderdeel van de portfolio van vastgoedinvesteerder Nuveen Real Estate. Allround Cargo Handling is de eindgebruiker.

Allround Cargo Handling heeft al 40 jaar ervaring in de opslag en logistiek van goederen in de voedings- en chemische industrie. Het nieuwe distributiecentrum doet dienst als nieuw logistiek en internationaal distributiecentrum voor het bedrijf. Met de centrale ligging dichtbij de containerterminals van Rotterdam is bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard een zeer geschikte locatie.

Bij de locatiekeuze is Allround Cargo Handling begeleid door U-build. Het complete turnkey nieuwbouwplan is ontwikkeld samen met Aan de Stegge Twello.

Het logistieke gebouw krijgt een omvang van circa 22.600 m² met een mezzanine van circa 3.500 m² en circa 830 m² kantoren. De magazijnen worden speciaal ingericht voor voedingsmiddelen zoals noten, gedroogd fruit, zaden, superfoods en koffie. Ze worden geconditioneerd en geschikt gemaakt voor de op- en overslag van deze voedingsmiddelen.

Adviseurs Het ontwerp van het gebouw kwam tot stand met Architecten Lab en JVZ Ingenieurs uit Deventer. Plot Real Estate trad op als commercieel adviseur van NXR Vastgoed en Borsboom en Van Ham advocaten als juridisch adviseur. De oplevering van het logistieke gebouw voor Allround Cargo Handling vindt naar verwachting plaats in mei 2021.