Eerste concept-appartementen van Vorm 6D in Zoetermeer-Palenstein

Projectontwikkelaar Vorm is begonnen aan de bouw van 119 nieuwbouwwoningen in Zoetermeer-Palenstein.

Op de plek waar eerder de Diederik van Teilingenflat stond, bouwt Vorm 63 sociale- en middenhuurwoningen en 56 zogeheten doorstroomwoningen. Woningcorporatie De Goede Woning neemt 17 eengezinswoningen en 17 seniorenappartementen in de sociale huur en 29 middenhuur-appartementen in portefeuille. De doorstroom-koopwoningen van Vorm worden met voorrang aangeboden aan mensen die een sociale huurwoning achterlaten.

Het plan Tuyn van Palensteyn is in nauwe samenwerking met de gemeente Zoetermeer ontwikkeld en vormt een belangrijk onderdeel van de herstructurering van de wijk Palenstein. Naast het tekort aan betaalbare huurwoningen, kent de gemeente Zoetermeer een tekort aan woningen in het midden- en hogere koopsegment, voor mensen die graag willen doorstromen naar een ander huis.

Tuyn van Palensteyn is ook de eerste locatie waar concept-appartementen van Vorm 6D worden gerealiseerd. De woningen zijn ontworpen door Schippers Architecten en Van Mourik Architecten. De oprichting van Vorm 6D past bij de ambitie van de Rotterdamse ontwikkelaar en bouwer om betaalbare en duurzame woningen te bouwen voor iedereen. De oplevering van de nieuwe woningen staat gepland vanaf eind tweede kwartaal van 2023.

img
Redacteur
Profiel