Dura Vermeer ontwikkelaar woonwijk in Oegstgeester deel Leiden Bio Science Park

Universiteit Leiden en de gemeente Oegstgeest hebben gekozen voor Dura Vermeer als ontwikkelaar van een nieuwe woonwijk met veel betaalbare woningen in Nieuw Rhijngeest-Zuid. Het winnende plan zet in op een groene en speels opgezette wijk, waar een prettige openbare ruimte centraal staat.

In de nieuwe wijk in het Oegstgeester deel van het Leiden Bio Science Park (LBSP) komen 500 nieuwe woningen: 125 sociale huurwoningen, 225 huurwoningen in het middensegment en 150 woningen in de vrije sector. Bovenop de 500 woningen komt in de wijk ook een studentenwoontoren te staan met 300 woningen, die ontwikkeld wordt door Duwo. Dura Vermeer zet in op een grote diversiteit aan woontypes en -stijlen en kleine clusters van gebouwen. De beoordelingscommissie is met name te spreken over de gedurfde indeling van het plan en de tot de verbeelding sprekende ruimtelijke uitwerking. Ook de aandacht voor duurzaamheid, met veel oog voor biodiversiteit en een hoofdrol voor water in de vorm van wadi’s en regentuinen viel in goede aarde.

Elfred Bus, wethouder ruimtelijke ordening in Oegstgeest, is enthousiast over de plannen. “Dura Vermeer geeft met veel aandacht invulling aan de uitdaging om het Bio Science Park en Oegstgeest op een goede manier met elkaar te verbinden. We zijn blij dat we nu deze volgende stap zetten naar de realisatie van meer dan 300 betaalbare woningen in een prettige omgeving gericht op ontmoeting, groen en water. Dit past goed bij Oegstgeest als fijne woongemeente." De bouw start naar verwachting in het eerste kwartaal van 2027.

img
Redacteur
Profiel