Doorstart McGregor en Gaastra loopt stuk

Doniger Fashion Group, het modebedrijf dat een doorstart heeft proberen te maken met de modelabels McGregor, Gaastra en Adams, is in problemen.

Doniger heeft van de rechtbank in Amsterdam maandag uitstel van betaling gekregen.

De winkels van de drie merken blijven vooralsnog open.

Dit heeft het bedrijf via een persbericht laten weten. De groep heeft momenteel 75 winkels, waarvan 53 in Nederland en de andere verspreid over België, Frankrijk, Duitsland en Luxemburg.

‘Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen. We hebben met z’n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden’, zegt CEO Joep van Straaten in het persbericht.

Hanneke de Coninck van Florent is aangesteld als bewindvoerder. Zij gaat met het bedrijf op zoek naar 'de beste oplossing' voor werknemers, crediteuren en andere belanghebbenden. Het concern laat weten dat het op dit moment geen aanvullende informatie verstrekt.

Het bedrijf telt ongeveer 600 medewerkers waarvan de helft in Nederland.

Het is de tweede keer dat de eigenaar van McGregor in problemen komt. Doniger Fashion Group is ontstaan nadat McGregor vorig jaar ten onder ging. De drie toenmalige eigenaren Jeroen Schothorst, Marcel Boekhoorn, Ben Kolff en NIBC Bank kochten het bedrijf uit faillissement terug, met afbetaling van € 26 mln aan schulden. Omdat de eigenaren over de pandrechten van de winkels beschikten waren de andere schuldeisers geen partij.