Donutsketen Dunkin’ vraagt faillissement aan

Van der Valk had precies een jaar geleden nog grootse plannen met de overname van Dunkin’, maar de Nederlandse en Belgische tak van de koffie- en donutsketen zijn failliet.

Het van oorsprong Amerikaanse bedrijf heeft zelf het faillissement aangevraagd. Het is niet duidelijk wat de ondergang van Dunkin’, voorheen bekend als Dunkin’ Donuts, heeft veroorzaakt.

Van der Valk nam in oktober 2023 nog een meerderheidsbelang in de aanbieder van geglaceerde lekkernijen. Het Nederlandse horecaconcern had het voornemen de 76 overgenomen zaken uit te breiden naar 130 en ook Dunkin’-winkels in de eigen hotels te vestigen. Zo wilde Van der Valk naar eigen zeggen jongeren, 'de hotelgasten van de toekomst', lokken. Inmiddels zijn er nog 50 locaties van Dunkin’ in de Lage Landen over.

Volgens curator Derk van Geel is het de bedoeling de winkels voorlopig open te houden. Een doorstart van Dunkin’ lijkt niet uitgesloten. Van Geel geeft aan te gaan kijken hoe het bedrijf op de ‘best mogelijke manier’ verder kan.

Dunkin' Donuts startte bijna 75 jaar geleden met een enkele winkel in de VS. Wereldwijd zijn er momenteel meer dan 12.000 Dunkin's in 45 landen, meestal gerund door franchisenemers. In Nederland telde Dunkin' filialen in onder meer Amsterdam, Tilburg en Eindhoven.

Ook online kunnen de donuts van Dunkin' worden besteld. Tot dinsdagmiddag gingen de bestellingen door, maar het is niet duidelijk of die daadwerkelijk zijn afgeleverd.