Detailhandel zet meer om door hogere prijzen, volume daalt

In het derde kwartaal heeft de detailhandel meer omzet geboekt dan een jaar geleden, maar het verkoopvolume daalde, eveneens met vier procent.

Dat heeft het CBS bekendgemaakt.

De hogere omzet is te danken aan de hogere prijzen die detaillisten berekenden. In sommige sectoren nam het volume nog wel toe, zoals drogisterijen, kleding- en schoenenwinkels. Supermarkten zagen het volume dalen, maar hadden hogere omzetten. Speciaalzaken hadden te maken met een dalend volume, maar kwamen gemiddeld uit op een gelijke omzet.

In het derde kwartaal van 2022 nam de online omzet van de detailhandel met 3 procent toe ten opzichte van een jaar eerder. De toename van de online omzet kwam door de winkels die zowel online als in fysieke winkels verkopen (multi-channelers). Daar was de online omzet 9 procent hoger dan in het derde kwartaal van 2021. Winkels die uitsluitend online verkopen zetten 1 procent minder om.

In het derde kwartaal van 2022 werden volgens het CBS in de detailhandel 47 faillissementen uitgesproken. Dit is meer dan een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder, toen er 19 faillissementen waren. Het aantal faillissementen was wel lager dan in dezelfde periode voor de coronapandemie, zegt het CBS.