Deal voor 6.000 nieuwe woningen in stadswijk Merwede in Utrecht

Samen met de andere grondeigenaren en de Gemeente Utrecht heeft Round Hill Capital overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van 6.000 nieuwe huur- en koopwoningen in stadswijk Merwede. Daarnaast zullen diverse voorzieningen het Utrechtse gebied verrijken.

Het tekenen van de overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor de ontwikkeling, die in 2018 door Round Hill Capital is aangekocht en in samenwerking met vastgoedontwikkelaars G&S Vastgoed en Boelens de Gruyter zal worden gerealiseerd. Het betekent het startsein voor de uitwerking van de ontwerpplannen voor de eerste fase van de bouw van 1.075 nieuwe duurzame woningen.

Het voormalige bedrijventerrein is gelegen tussen de Koningin Wilhelminalaan en de Beneluxlaan. Het gehele terrein ( 240.000 m²) zal ontwikkeld worden voor in totaal zo’n 6.000 woningen. Daarmee wordt de ruimte gegeven aan ruim 12.000 Utrechters. Round Hill Capital zal de eerste 1.075 woningen ontwikkelen (45.000 m²). De huur- en koopwoningen komen te liggen naast het toekomstige Merwedepark, en aan het Merwedekanaal. De huurwoningen worden aangeboden in het sociale, middeldure en vrije sector segment.

Het gebied is ontworpen om harmonieus te wonen midden in de stad, waarbij duurzaamheid voorop staat. De openbare ruimten en het landschap zullen bij oplevering  autoluw zijn en prioriteit geven aan openbaar vervoer, fiets- en voetgangersontsluiting. Merwede zal een scala aan voorzieningen herbergen, waaronder restaurants, een sporthal, scholen voor basis- en voortgezet onderwijs en gemeenschapszalen. Het wordt een aantrekkelijk gebied voor een groot gevarieerd publiek.

De bouw van Merwede zal in twee fasen worden opgesplitst, zodat er rekening kan worden gehouden met de effecten op de omgeving. De bouw van de eerste fase gaat naar verwachting in de eerste helft van 2023 van start.