De woningnood te lijf: opslagbox wordt starterswoning

Zes leegstaande opslagboxen in Capelle aan de IJssel worden omgebouwd tot woningen voor starters op de woningmarkt.

Wethouder Maarten Struijvenberg van Stadsontwikkeling en ontwikkelaar Jeroen van Vianen van de Rotterdamse Ontwikkelings Maatschappij (ROM) kondigden gisteren de nieuwe transformatie aan. De opslagboxen bevinden zich aan het Brederoplein 1 t/m 11, nabij metrostation Slotlaan, en worden verbouwd tot huurwoningen van ongeveer 60 m2.

In de voorgevel van de woningen komen dakkapellen en de bestaande garagedeuren worden vervangen door houten kozijnen. Elke woning krijgt een kleine tuin aan de voorzijde. Daarnaast komen er zes parkeerplaatsen.

Wethouder Struijvenberg juicht de komst van de huurwoningen toe: ‘Het ombouwen of transformeren van gebouwen tot woningen is een mooi manier om ervoor te zorgen dat leegstaande gebouwen een nieuwe bestemming krijgen. Daarmee zorgen we ervoor dat er meer woningen voor Capellenaren beschikbaar komen. Bovendien maken we er de stad een beetje mooier door.’

900 euro huur per maand

Projectontwikkelaar ROM kocht de leegstaande loods in 2015 voor €169.000, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. Tegen RTV Rijnmond laat de projectontwikkelaar weten dat de woningen 900 euro per maand aan huur moeten gaan kosten. Er is volgens Van Vianen al een lijst met potentiële huurders.

Hij verwacht dat de woningen na de verbouwing in de tweede helft van dit jaar kunnen worden betrokken door de nieuwe huurders.