DHL neemt distributieruimte in Agora21 in gebruik

De eerste fase van Agora21 Logistic Campus op bedrijventerrein Borchwerf II bij Roosendaal is opgeleverd. Groep Heylen heeft twee van de vier units verhuurd aan DHL.

DHL Supply Chain heeft de distributieruimte (25.000 m²) afgelopen zomer in gebruik genomen en verzorgt vanuit hier logistieke activiteiten voor Hill's Pet Nutrition, producent van honden- en kattenvoer en onderdeel van Colgate-Palmolive. DHL is uit het Belgische Meer/Hoogstraten verhuisd naar Borchwerf II.

Groep Heylen heeft Agora21 gerealiseerd op een perceel van 13 hectare aan Boekerman op het bedrijventerrein in Oud-Gastel, dat deel uitmaakt van de gemeente Halderberge en vlakbij Roosendaal en de A17 ligt. Het complex met in totaal ongeveer 80.000 m² magazijnoppervlakte bestaat uit onderling schakelbare units van minimaal 10.000 m². In de eerste fase is bijna 47.000 m² gebouwd en DHL huurt twee units. Op de twee andere units in de eerste fase rust een optie. De tweede fase bestaat uit nog eens 3 units.

Het distributiecentrum is ontworpen door Wastiau & co en gebouwd door de Belgische bouwgroep Willy Naessens en heeft een Breeam Very Good certificaat. De naam Agora21 verwijst naar het nummer van de afrit van de snelweg. De Belgische ontwikkelaar en belegger Groep Heylen houdt het in portefeuille.