AG Real Estate en Groep Heylen bundelen krachten

AG Real Estate en Groep Heylen hebben hun krachten gebundeld in een gezamenlijke onderneming (50–50 joint venture) die zal investeren in logistiek vastgoed in België en in Nederland.

AG Real Estate en Groep Heylen hebben hun krachten gebundeld in een gezamenlijke onderneming (50–50 joint venture) die zal investeren in logistiek vastgoed in België en in Nederland.

Het bestaande logistieke vastgoed van Groep Heylen zal de basis vormen voor de portefeuille van de vennootschap AG Heylen Warehouses. De twee partners werken daarna samen aan de groei van deze joint venture. De vennootschap AG Heylen Warehouses zal geen vastgoed ontwikkelen; dit blijft de specialiteit van Groep Heylen. Voor de groei zal de portefeuille voornamelijk rekenen op de markt- en productkennis van Groep Heylen. Binnen de joint venture ligt het gebouwenbeheer bij Groep Heylen, de administratie wordt gezamenlijk gevoerd. Op deze manier versterken beide groepen elkaar.

Voor AG Real Estate vormt dit de eerste investering in logistiek vastgoed in Nederland, een markt waar de onderneming tot op heden nog niet actief was. Deze investering past bij het streven van AG naar een diversificatie van de portefeuille. Logistiek vastgoed vormt een belangrijke activaklasse. Met dit nieuwe partnership wordt Nederland naast Frankrijk en België de derde markt in logistiek vastgoed voor AG Real Estate.

Ook voor Groep Heylen maakt dit strategische partnership het mogelijk om de groei te bestendigen en zelfs te versnellen. De ambitie van de joint venture is te groeien naar een portefeuille van minstens € 500 mln aan activa in Nederland en België. De logistieke poort van Europa, waartoe België en Nederland behoren, kent nog voldoende groeipotentieel, waarbij de voornaamste volumegroei zal plaatsvinden in Nederland.

De joint venture heeft nu een portefeuille met een totale omvang van 210.000 m² logistieke gebouwen op logistieke hotspots:
• Roosendaal (NL) 41.600 m²
• Venlo (NL) 83.400 m²
• Brugge: 15.300 m²
• Antwerp East Port: 43.700 m²
• Herentals: 26.000 m²
Deze gebouwen zijn verhuurd voor een lange termijn, goed voor een investeringswaarde van ongeveer € 160 mln, waarvan € 125 mln in Nederland.
De sites VE-Commerce te Venlo, Agora 21 te Roosendaal-Halderberghe en Antwerp East Port te Grobbendonk bieden samen nog een totaal ontwikkelingspotentieel met een gebouwoppervlakte van 230.000 m². Door hun krachten te bundelen hopen beide bedrijven de ontwikkeling van deze strategische grondposities te versnellen.