DFI verwerft woningontwikkeling Wormerveer van € 200 mln

Deutsche Finance International (DFI) heeft een woningontwikkeling met een investering van zo'n € 200 mln voor ruim 600 woningen in Wormerveer verworven.

Het betreft de transformatie van het fabrieksterrein van Meneba aan de Zaan. Dat terrein is door het graanverwerkende bedrijf al enige jaren verlaten. Het is een ontwikkeling van Waterland Real Estate en bouwer Van Wijnen; DFI zal met deze partijen een joint venture voor de transformatie vormen. DFI neemt de grootste deel van deze joint venture voor zijn rekening.

DFI heeft de off-market transactie gesloten ten behoeve van het DFI European Value-Add Fund. Daarmee betreedt DFI voor het eerst de Nederlandse markt. DFI wil hiermee profiteren van de krappe Nederlandse woningmarkt op een plek op 20 treinminuten van Amsterdam. DFI hoopt dat dit met deze lokale partners een kick-off is voor meerdere woningprojecten in Nederland. De investeerder is vooral geïnteresseerd in woningprojecten in en rond steden in de Randstad.

Het terrein in Wormerveer is 4,6 hectare groot. Er komen ruim 600 woningen en commerciële ruimten op, deels voor de verhuur en deels voor de verkoop. Enkele oudere gedeelten zullen worden getransformeerd terwijl er ook nieuwe gebouwen komen. 

Waterland Real Estate is een bedrijf van Feike Siewertsz van Reesema. DFI is een pan-Europese private equity investeerder met € 2,4 mrd assets under management die gespecialiseerd is in vastgoed en onderdeel is van Deutsche Finance Group.