Corum koopt kantoorgebouw Go West in Amsterdam

Vastgoedbeheerder Corum heeft met haar vastgoedbeleggingsfonds Corum Eurion het kantoorgebouw Go West aan de Kabelweg in Amsterdam Sloterdijk gekocht. 

Het gebouw bestaat uit 17.500 m² kantoorruimte verdeeld over 4 verdiepingen en 190 parkeerplaatsen. Volgens het Kadaster is het gebouw met meer onroerend goed verkegen voor een koopsom van € 65,9 mln.

Het kantoorpand is voorzien van vergaderruimtes, een koffiebar en een restaurant. Het is gebouwd in 1971 en heeft in 2019 een volledige renovatie ondergaan, waardoor het nu het BREEAM 'Excellent' duurzaamheidscertificaat bezit. Dit komt mede door het gebruik van onderhoudsarme installaties, zonnepanelen en de aansluiting op het stadsverwarmingsnet van Amsterdam.

Go West is verhuurd aan het Amerikaanse servicebedrijf Concentrix en producent van slimme laadstations EVBox. Twee units in het gebouw, een van 777 m² en een van 1184 m² zijn nog beschikbaar voor verhuur.  

Corum Asset Management werd in de acquisitie bijgestaan door DLA Piper en Arcadis zorgde voor technisch advies. De verkoper werd commercieel geadviseerd door CBRE en juridisch bijgestaan door Loyens & Loeff.