Cording koopt Emerald House in Amsterdam Zuid

Cording Real Estate Group, onderdeel van het Edmond de Rothschild Real Estate investment en asset management platform, heeft een kantoorgebouw in Amsterdam aangekocht voor haar Benelux Commercial Real Estate Fund.

Kantoorgebouw Emerald House is gelegen aan de Josef Israelskade 46-48 in Amsterdam Zuid, tussen het centrum en de Zuidas. Het gebied karakteriseert zich als een levendig stadsdeel met goede faciliteiten en uitstekende bereikbaarheid door de Noord-Zuidlijn. Het totale verhuurbare oppervlak bedraagt circa 4600 m² en het pand beschikt over circa 80 parkeerplaatsen, hetgeen uniek is voor een binnenstedelijke locatie in Amsterdam. Daarnaast heeft het gebouw vijf kantoorlagen die zijn verhuurd aan een gediversifieerde huurdersmix.

René de Heus, head of investment: “Door de aantrekkelijke gebruikersmarkt blijft Amsterdam voor ons een belangrijke focus hebben. Met de acquisitie van Emerald House zijn we in staat waarde toe te voegen en te profiteren van huurgroeipotentie op de lange termijn.”

Cording werd tijdens de aankoop geadviseerd door Van Doorne en SGS Search.

Het in 2016 opgerichte open-end speciale beleggingsfonds is gericht op beleggingen in kantoor- en winkelpanden in Nederland, België en Luxemburg. De focus van het fonds ligt op objecten met gediversifieerde kasstromen in economisch sterke steden. Het bruto doelvolume van het fonds is € 400 mln, waarvan € 250 mln aan eigen vermogen. De bruto vermogenswaarde van het fonds bedraagt op dit moment ongeveer € 300 mln.

CBRE heeft bij deze transactie de verkoper begeleid.