Controverse Flevo Golf Resort moet met praten worden opgelost

Het college van Lelystad heeft op 1 maart jl het eindrapport ‘Wonen en golfen’ aan de gemeenteraad aangeboden. De onderzoeker concludeert dat de enige mogelijkheid voor een oplossing over al dan niet meer woningen op het golfresort, is gelegen in overleg tussen Unigolf en de gemeente.

Het college geeft met het rapport uitvoering aan de motie van de gemeenteraad over het Flevo Golf Resort. Het volgt het advies op dat in het rapport is opgenomen en zet de gesprekken om een oplossing te vinden voort.

Projectontwikkelaar Unigolf heeft meermaals verzocht om een bestemmingsplanwijziging op het Flevo Golfresort, zodat er meer woningen gebouwd kunnen worden. Het college wees dit verzoek steeds gemotiveerd af en bij veel bewoners was weerstand tegen het volbouwen van het gebied. Met de motie van de gemeenteraad kreeg het college de opdracht een onafhankelijk onderzoek uit te laten voeren naar draagvlak bij alle belanghebbenden voor mogelijke oplossingen.

Draagvlak voor overleg
In het onderzoek is vooral gekeken naar het draagvlak bij alle belanghebbenden. Dat zijn Bewonersvereniging Flevo Golf Resort, Golfclub Flevoland, Stichting Burgerinitiatief Golfpark, Bewonersvereniging Golfpark, Unigolf en de gemeente. Naar aanleiding van het rapport hebben de bewoners en vertegenwoordigende organisaties van het Flevo Golf Resort/Golfpark en de golfclub gezamenlijk een brief aan de gemeente gestuurd. In de brief betuigen de partijen hun steun aan de recente ontwikkeling dat de gemeente en Unigolf met elkaar aan tafel zitten. De uitkomst is voorlopig ongewis.