Cofinimmo koopt zorgvastgoed in Den Haag

Cofinimmo heeft via een dochtervennootschap het in 2004 gebouwde zorgcomplex Nebo in Den Haag (NL) voor ruim € 22 mln.

Zorgcomplex Nebo ligt aan het Floris Arntzeniusplein 65 in de statige wijk Benoordenhout, een bosrijke, residentiële buurt van de stad Den Haag. Het ligt vlakbij de Amerikaanse ambassade en het Clingendael Instituut. Het gebouw is opgetrokken in 2004 in een architecturale stijl die refereert naar een groot landhuis en in lijn is met de bouwstijl van de omliggende woningen. Het heeft een bovengrondse oppervlakte van bijna 8700 m² en biedt ongeveer 115 bedden aan. Nebo biedt zorg aan oudere, dementerende mensen en ouderen die fysiek niet in staat zijn om voor zichzelf te zorgen. De locatie heeft ook een geriatrisch revalidatieprogramma met als doel dat de cliënt zo snel mogelijk terug kan keren naar huis.

Cofinimmo heeft, via haar dochtervennootschap Superstone, de huurovereenkomst met Saffier overgenomen. Deze overeenkomst is van het type ‘dubbel netto’ (de eigenaar neemt voornamelijk de onderhoudskosten van het dak en van de structuur van het gebouw op zich) en heeft een resterende looptijd van 10 jaar. Hij wordt jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex. Het initieel brutorendement bedraagt 5%, wat in lijn ligt met de kwaliteit van de locatie.

Saffier biedt al sinds 1734 zorg en huisvesting voor Haagse ouderen en heeft momenteel vijf locaties met intensieve verpleeghuis- of revalidatiezorg en vijf woonlocaties met zorg en ondersteuning.   

Jean-Pierre Hanin, ceo van Cofinimmo: ‘Deze transactie is in lijn met de groeistrategie van onze groep. Onze zorgvastgoedportefeuille in Nederland vertegenwoordigt nu bijna € 240 mln, en we willen nog verder groeien.’