ChargePoint huurt bij in Europlaza

ChargePoint Network (Netherlands) breidt uit met 925 m² kantoorruimte op de 3de verdieping van Europlaza in Amsterdam Zuidoost. Ook worden 17 extra parkeerplaatsen gehuurd. 

Met de uitbreiding komt het totaal gehuurde metrage van Chargepoint in het pand aan de Hoogoorddreef 56E uit op 1.366 m² kantoorruimte en 25 parkeerplaatsen. ASR real estate sloot namens het ASR Dutch Mobility Office Fund, eigenaar van het gebouw, een huurovereenkomst met ChargePoint. Het bedrijf helpt de overstap naar elektrisch rijden makkelijker te maken voor bedrijven en bestuurders.

Europlaza ligt direct naast station Bijlmer-Arena in het centrumgebied van Amsterdam Zuidoost. Naast de goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer wordt gewerkt aan een uitgebreid/breder mobiliteitsplan. In samenwerking met ChargePoint is het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s in de parkeergarage met 12 uitgebreid. Daarnaast worden de mogelijkheden voor deelmobiliteit/deelauto’s onderzocht. Het multitenant kantoorgebouw van 15.000 m2 en 18 huurders is met de uitbreiding van kantoorruimte door ChargePoint weer volledig verhuurd.

ChargePoint werd bij deze transactie geadviseerd door NL real estate – Knight Frank. Cushman & Wakefield adviseerde verhuurder ASR real estate.