Certitudo ontwikkelt 561 huurwoningen in Amsterdam

Certitudo Capital gaat &Amsterdam ontwikkelen, een toekomstbestendig nieuwbouwcomplex met 561 woningen en voorzieningen.

Certitudo heeft hiervoor een realisatieovereenkomst met de gemeente Amsterdam afgesloten. &Amsterdam komt in Amstel III, een nieuw gemengd stuk stad tussen de Bijlmer Arena en AMC. Hier moeten in 2027 5000 woningen komen.

&Amsterdam bestaat straks uit woontorens met 561 huurwoningen die uitkijken over de stad, het Groene Hart en de skyline van de Randstad. De appartementen variëren in grootte en prijzen. Er komen studio’s, duplexwoningen, twee-, drie- en vierkamerappartementen met oppervlaktes van circa 31 m2 tot 120 m². Certitudo stelt minimaal 25% van de woningen beschikbaar aan bewoners uit Amsterdam Zuidoost of aan personen met een sleutelberoep in de zorg, onderwijs of de brandweer. De woningen hebben een privé-buitenruimte of een gezamenlijke binnentuin. Daarnaast is er op de begane grond van de torens 1000 m² beschikbaar voor voorzieningen. De parkeergarage biedt ruimte voor 208 auto’s met een ruim aantal laadvoorzieningen en (elektrisch) fietsparkeren. Q4 2022 start de bouw.

Direct voor de deur van &Amsterdam ligt het toekomstige Hondsrugpark. De huidige Hondsrugweg tussen de Bijlmer ArenA en de A9 verandert de komende jaren in een stadspark van maar liefst 700 meter dat ruimte biedt voor rust, ruimte, sport en activiteiten.