Certitudo Capital koopt retailportefeuille voor € 120 mln

Certitudo Capital koopt voor € 120 mln een retailportefeuille van de Van Deursen Group.

De totale aankoop omvat 50 winkels, 2 winkelcentra, 2 bouwmarkten, 1 hotel en 55 wooneenheden, verspreid over heel Nederland.

De completering van de transactie zal medio 2019 plaatsvinden. De objecten beslaan in totaal circa 70.000 m² aan winkel- en woonruimte en zijn langjarig verhuurd aan diverse retailers, waaronder Ahold, Shoeby, Hugo Boss, Hunkemöller en Plus Vastgoed. Met deze aankoop breidt Certitudo Capital zijn iRetail-portefeuille verder uit.

Met de verkoop geeft Van Deursen Group verdere richting aan de strategie om de portefeuille zowel in Nederland als Duitsland te verkleinen en meer focus te creëren voor de ontwikkelingsactiviteiten. Deze activiteiten betreffen de realisatie van appartementencomplexen in grote steden als Den Haag, Eindhoven, Den Bosch, Amsterdam en Breda.

Certitudo Capital, opgericht in 2002, is een particuliere projectontwikkelaar en vastgoedbelegger, gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Het bedrijf is actief op het gebied van zowel commercieel als residentieel vastgoed, grondposities, (her)ontwikkeling en overnames van, dan wel participaties in, bestaande onroerendgoedportefeuilles c.q. vennootschappen. Het werkterrein strekt zich uit over heel Nederland, met een nadrukkelijke aanwezigheid in de Randstad. Met een landelijke, goed lopende vastgoedportefeuille gaat Certitudo Capital zich de aankomende jaren nog meer richten op de uitbreiding van zijn portefeuilles.