Catella koopt zorgcentrum Gerlachus in Maastricht van Ferox voor € 37 miljoen

Het Catella Dutch Residential Fund II heeft residentie Gerlachus in Maastricht van de Ferox Real Estate Group gekocht voor ongeveer €  37 miljoen.

Het oorspronkelijke zorgcentrum Sint Gerlachus wordt volledig gerenoveerd en biedt dan plaats aan 130 seniorenwoningen op een toplocatie nabij het centrum van Maastricht. Dit najaar verhuizen de eerste bewoners en het appartementencomplex wordt naar verwachting begin 2021 opgeleverd.

Catella Investment Management Benelux (CIMB), de Nederlandse beleggingsadviseur van het fonds, was verantwoordelijk voor de deal.

Met deze aankoop groeit de vastgoedportefeuille van Catella Dutch Residential Fund II naar circa €170 miljoen.

Residentie Gerlachus wordt volledig gerenoveerd. Op de begane grond komen meerdere gemeenschappelijke voorzieningen zoals een lunchroom en een aparte ruimte voor dagbesteding. Ook komt er een praktijk- en oefenruimte voor fysiotherapie voor de bewoners van het complex, maar ook voor mensen uit de omgeving. Zorg-dienstverlener Envida zal een kantoor in het pand betrekken waaruit zij individuele zorg, woon- en gemaksdiensten aan bewoners van Residentie Gerlachus kan verlenen.

AKD, Bremen Bouw Adviseurs (Bremen) hebben CIMB geadviseerd bij deze deal. PRM heeft Ferox geadviseerd.