Catella koopt transformatieproject in Zeist

Catella IM Benelux (CIMB) heeft namens Catella Dutch Residential Fund ll een woonproject gekocht in Zeist, voor ongeveer €18 mln van Green Living Investments.

Het gaat om een kantoorgebouw dat wordt omgezet naar woningen. De oplevering wordt eind 2020 verwacht.

Het project, gelegen aan de Utrechtseweg in Zeist, bestaat uit 94 betaalbare huurappartementen met een totale oppervlakte van 4600 m² en is gericht op de segmenten woningen voor starters, stellen van middelbare leeftijd en senioren. Daarnaast liggen er 170 parkeerplaatsen en is er ruimte voor meer dan 100 fietsen.

Voas Brouns, Managing Director, Catella IM Benelux, zegt: “Projecten met dit type betaalbare woningen, in een van de beste woongebieden van Nederland, zijn zeer schaars. We zien een sterke vraag vanuit de markt en investeren dan ook in dit segment waar we mogelijkheden zien. Het object in Zeist is gelegen in een zeer groene omgeving en dichtbij Utrecht, met alle diensten die de stad te bieden heeft, waardoor het zeer aantrekkelijk is voor een breed scala aan sociale groepen, van starters tot senioren.”

Utrecht is een van de snelst groeiende universiteitssteden van Nederland. De wijk Utrechtseweg in Zeist bestaat, in tegenstelling tot de omliggende wijken, voornamelijk uit grotere villa's en winkels en kent veel groen met twee parken dichtbij het door het Catella-fonds verworven project. In de directe omgeving van de locatie bevinden zich ook een dokterspraktijk, een apotheek, een supermarkt en een basisschool.

CIMB is bij de transactie juridisch begeleid door Loyens & Loeff en technisch door PVM.