Catella IM Benelux koopt twee woningprojecten in regio Rotterdam

Catella Investment Management Benelux (CIMB) heeft voor € 65 mln. twee woningbouwontwikkelingen gekocht in Rotterdam en Capelle a/d IJssel.

Het project in Rotterdam is namens het Catella Wohnen Europa fonds (CWE) voor € 45 mln verworven van ontwikkelaar CreFu. Het tweede project omvat een woonstudiocomplex in Capelle a/d IJssel dat onlangs is getransformeerd. Het is voor het Catella Modernes Wohnen fonds (CMW) voor € 19 mln aangekocht van Waterford Rive Republic.

De woningen in Rotterdam zijn gelegen in de wijk Prinsenland, onderdeel van het stadsdeel Prins Alexander. De bouw van de 161 appartementen verspreid over twee gebouwen zal binnenkort van start gaan. De appartementen variëren in grootte tussen 45 m2 en 105 m2. Het complex ‘Rive Republic' in Capelle aan den IJssel betreft een bestaand, volledig verhuurd complex, dat in 2019 is getransformeerd van kantoor naar woongebouw. Het object (4,339 m²) bestaat uit 113 studio’s (39 m2).

“Beide ontwikkelingen bieden moderne, comfortabele en betaalbare woningen die in en rond Rotterdam sterk onderbedeeld zijn. Deze objecten zullen profiteren van toekomstige huur- en waardegroei dankzij hun ligging in opkomende buurten”, aldus Ronnie Holtslag, director acquisitions Catella IM Benelux.

img
Redacteur
Profiel