CBRE GI koopt Domus Living van Synchroon

Synchroon heeft Domus Living in de Houthavens in Amsterdam verkocht aan het CBRE Dutch Residential Fund.

Domus Living is een nieuw woonconcept van Synchroon, een dochteronderneming van TBI Holdings, waarvan het eerste gebouw met 235 micro-appartementen wordt gerealiseerd in de Houthaven in Amsterdam.

Domus Living is een antwoord op de groeiende woonbehoefte onder kleine, voornamelijk eenpersoonshuishoudens naar sociale woongemeenschappen in de steden. De appartementen maken maximaal gebruik van de ruimte door slimme oplossingen met het interieur, zoals geïntegreerde meubels en kasten. Het gebouw biedt een gemeenschappelijke multifunctionele huiskamer, een kookruimte en een ruim groen dakterras. Aanvullende services en voorzieningen bieden bewoners wat zij nodig hebben, wanneer zij dat nodig hebben. Ruimte voor interactie tussen bewoners maakt spontane of geplande bijeenkomsten mogelijk en vergemakkelijkt sociaal contact.

Dit duurzame en sociale wooncomplex past in de acquisitiestrategie van het CBRE Dutch Residential Fund, gericht op hoge kwaliteit, living-as-a-service woonomgevingen die stedelijke wonen in hechte sociale netwerken faciliteren. Het CBRE Dutch Residential Fund, een niet- beursgenoteerd vastgoedfonds van CBRE Global Investors, richt zich vooral op huurwoningen in het middensegment van de Nederlandse woningmarkt.

Domus Living is ontwikkeld in samenwerking met Shift Architecture & Urbanism, Flux Landscape Architecture en ABT. CBRE Capital Markets heeft de partijen bij elkaar gebracht Op juridisch gebied zijn de partijen bijgestaan door notariskantoor CMS en Loyens & Loeff. Bouwbedrijf Van Wijnen neemt de realisatie van de 235 appartementen voor zijn rekening.