CBRE Dutch Residential Fund geherstructureerd

CBRE Global Investors zegt het CBRE Dutch Residential Fund zodanig te hebben geherstructureerd, dat de liquiditeitspositie is verbeterd.

Het fonds is geherstructureerd en voorziet in een onderscheidende structuur met gemoderniseerde fondsvoorwaarden.

Paul Oremus, fondsmanager van het Dutch Residential Fund, CBRE Global Investors: ‘Het fonds heeft nu een vereenvoudigde transparante financierings- en fondsstructuur, en vernieuwende voorwaarden, die zowel benchmarking als secundaire transacties bevorderen. Hierdoor is de liquiditeitspositie voor investeerders verbeterd en kan het fonds profiteren van toekomstige waardegroei en acquisitiemogelijkheden in de Nederlandse woningmarkt.’

Het CBRE Dutch Residential Fund investeert in hoge-kwaliteit woningen op A-locaties in Nederland. Het is een onafhankelijk institutioneel niet-beursgenoteerd woninginvesteringsfonds in Nederland met een klantenbasis met meer dan 50 institutionele investeerders. Het heeft een acquisitiepijplijn van € 300 mln in de Randstad en een acquisitiedoelstelling van minimaal € 300 mln in 2017–2018.

Het fonds is in 2016 door GRESB met een Green Star onderscheiden, wat betekent dat het fonds wereldwijd in het hoogste kwartiel opereert van meest duurzame vastgoedfondsen.