Broese Boekverkopers verhuist naar Post Utrecht

Broese Boekverkopers verhuist begin 2020 van de Stadhuisbrug naar het monumentale Post Utrecht. 

Broese en ASR Real Estate hebben hier een overeenkomst voor gesloten. Het voormalige postkantoor wordt door ASR Real Estate momenteel omgebouwd tot een multifunctioneel complex, waarin ook de nieuwe Centrale Bibliotheek, een foodmarkt van Albert Heijn, diverse winkels en horeca worden gevestigd.

Broese Boekverkopers is een van de grootste boekhandels in Nederland en heeft in Utrecht een geschiedenis in boekverkoop die teruggaat naar 1845. De boekhandel is ruim 40 jaar gevestigd aan de Stadhuisbrug en daarmee een begrip in Utrecht en omgeving. Broese kiest nu voor de locatie Post Utrecht om een vernieuwende boekhandel neer te zetten en betrekt in totaal 1550 m².

Naar verwachting wordt Post Utrecht vanaf het derde kwartaal 2019 gefaseerd opgeleverd en kan het pand het eerste kwartaal van 2020 in gebruik worden genomen. Naast Broese worden ook Bever Sport en Sostrene Grene aan de zijde van de Oudegracht gevestigd. Albert Heijn opent aan de zijde van de Potterstraat in het souterrain een nieuw foodmarkt concept. De entree van de Centrale Bibliotheek en de openbare fietsenstalling zijn te bereiken aan de Neude zijde.