Breevast en Immobel verkopen deel Rac-Belair-project in Brussel

Breevast heeft met haar partner Immobel de verkoop van een deel van het project Rac-Belair in Brussel afgerond.

Afgelopen dinsdag zijn de aandelen in Rac 2 NV, de aandeelhouder van het Belair-gebouw, door aandeelhouders Breevast (60%) en Immobel (40%) geleverd aan het in Duitsland gevestigde Real I.S. Smart. De onderliggende waarde van het vastgoed bedraagt € 59 mln.

In juli 2016 werd voor het volledige Belair-gebouw een huurovereenkomst van acht jaar getekend met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kantoorruimte. Het pand, bestaande uit 9500 m² kantoorruimte, 3700 m² archiefoppervlak en 35 parkeerplaatsen wordt gefaseerd in gebruik genomen en zal vanaf begin 2018 onderdak bieden aan het nieuwe ‘Veiligheids’-hoofdkwartier, bestaande uit onder Veiligheid (BPV) en andere, daarmee verbonden gewestelijke diensten. Het gebouw beschikt over het Breeam ‘very good’ certificaat.

Daarnaast heeft Breevast vorige maand haar belang van 60% in het Rac-Belair-project verkocht. Kopers zijn de Belgische Skyline en Group Minerva. De verkoop behelst het belang dat Breevast hield in de ontwikkeling van circa 45.000 m² aan appartementen, 5000 m² retail, een schoolvoorziening van 7500 m² en meer dan 600 parkeerplaatsen. Mede-aandeelhouder Immobel (40%) heeft haar belang niet vervreemd.

Zowel het Belair-gebouw als het residentiële gedeelte van het Rac-Belair-project is onderdeel van de grootschalige herontwikkeling van het vroegere Rijksadministratief Centrum (Rac), strategisch gelegen in het hart van de zogenaamde Brusselse Vijfhoek. De totale herontwikkeling van de locatie Rac-Belair omvat ongeveer 150.000 m² en een parkeergarage met minimaal 1300 plaatsen. In de herontwikkeling staan belangrijke richtlijnen op het punt van mobiliteit, duurzaamheid en functiemenging centraal.

Breevast is eveneens eigenaar van het naast Rac-Belair gelegen kantoorgebouw van circa 200.000 m², dat tot 2035 is verhuurd aan de Regie der Gebouwen.