Bouwinvest Healthcare Fund koopt particuliere woonzorglocatie in Breda

Bouwinvest heeft een nog te bouwen particuliere woonzorglocatie in Breda aangekocht van AIG Care & Living.

Het project omvat in totaal 32 zorgeenheden voor ouderen met geheugenproblematiek. De koopprijs bedraagt volgens het Kadaster € 830.000. De oplevering staat gepland voor het eerste kwartaal van 2025. De zorg en dienstverlening zal worden gedaan door Stepping Stones, onderdeel van Korian Nederland.

De zorgvilla wordt gebouwd op de plek van de voormalige kerk van het Apostolisch Genootschap midden in de woonwijk Heusdenhout en valt binnen het middensegment van de particuliere woonzorg.

“Deze aankoop sluit naadloos aan bij het beleid van het Healthcare Fund, dat naast assisted living en intramurale zorgvoorzieningen gericht is op het segment verzorgd wonen. In dit segment is een toenemende vraag als gevolg van ‘extramuralisering’ van de ouderenzorg en met nieuwbouw kan optimaal worden ingezet op duurzaamheid. De gemeente Breda is geïdentificeerd als een kernregio voor verzorgd wonen vanwege het groeiende aantal senioren en een gunstige beleggingsmarkt. Op dit moment is daar relatief weinig aanbod in particuliere woonzorg”, aldus Helma Spuls, director Dutch Healthcare Investments.

Het Bouwinvest Healthcare Fund investeert exclusief voor het pensioenfonds Bpfbouw en heeft als doel in 2025  te groeien naar een belegd vermogen van € 800 mln.

img
Redacteur
Profiel