Bouw tweede fase Rosmolen Tilburg van start

WonenBreburg en  Janssen de Jong Projectontwikkeling geven op vrijdag 7 april het officiële startsein voor de bouw van het nieuwbouwproject Rosmolen 2 te Tilburg.

De eerste fase van de nieuwbouw is bijna voltooid. De tweede fase van Rosmolen omvat 24 koopwoningen en 57 huurwoningen en is een samenwerking tussen WonenBreburg en Janssen de Jong. Bij de ontwikkeling van de 57 huurwoningen zijn de toekomstige bewoners al vroeg bij de plannen betrokken. Alle huurwoningen zijn toegewezen en de koopwoningen zijn ook allemaal verkocht.

Alle woningen in het plan zijn ontworpen door de architecten van KAW en Bedaux de Brouwer. Ze zijn geïnspireerd op de architectuur van de woningen die eerder gesloopt zijn. Janssen de Jong Projectontwikkeling en Janssen de Jong Bouw Zuid hebben gezamenlijk de ontwikkeling en realisatie opgepakt.

De verwachting is dat de eerste huurwoningen in het vierde kwartaal van dit jaar worden opgeleverd. De koopwoningen volgen in het eerste kwartaal van 2018.

Rosmolen
De nieuwbouw van Rosmolen ligt tussen de Hoefstraat en de Ringbaan Oost, op 5 minuten fietsen van het centrum van Tilburg en korte afstand van de snelwegen. In Rosmolen komen in totaal 107 nieuwe sociale huurwoningen, 10 gerenoveerde woningen en 42 nieuwbouw koopwoningen.