Eerste paal vernieuwing Groeseind

TILBURG - In het hart van de Tilburgse herstructureringswijk Groeseind start vrijdag de bouw van circa 460 woningen in de Pieters- en Bisschoppenbuurt. In totaal worden in deze wijk ongeveer 670 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Daarvoor worden 647 oude huurwoningen gesloopt. Ook komt er een park van 10.000 m[sup]2[/sup]. In 2012 volgen nog eens 166 nieuwbouwwoningen in de buurt Rosmolen in het zuidoosten van Groeseind.

TILBURG - In het hart van de Tilburgse herstructureringswijk Groeseind start vrijdag de bouw van circa 460 woningen in de Pieters- en Bisschoppenbuurt. In totaal worden in deze wijk ongeveer 670 koop- en huurwoningen gerealiseerd. Daarvoor worden 647 oude huurwoningen gesloopt. Ook komt er een park van 10.000 m2. In 2012 volgen nog eens 166 nieuwbouwwoningen in de buurt Rosmolen in het zuidoosten van Groeseind.

De vernieuwing van Groeseind is een samenwerking van de gemeente Tilburg met de ontwikkelcombinaties WonenBreburg / Janssen de Jong Projectontwikkeling en Tiwos / Hurks. Tien verschillende architecten onder leiding van ontwerpbureau De Zwarte Hond hebben de ontwerpen geleverd voor de nieuwbouw.