Janssen de Jong en WonenBreburg beginnen laatste fase Rosmolen Tilburg

WonenBreburg en Janssen de Jong Projectontwikkeling hebben de overeenkomsten getekend voor de laatste fase van de herstructurering van de wijken Groeseind/Rosmolen in Tilburg.

Mark van Doorn (l), directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling en Hans Pars (r), directeur-bestuurder WonenBreburg hebben de overeenkomst Rosmolen 2 ondertekend. Het gaat om de koop- en design-en-build-overeenkomst voor de realisatie van in totaal 81 grondgebonden woningen in het herstructureringsproject Rosmolen (fase 2) te Tilburg.

In Rosmolen worden in totaal (fase 1 en 2) 158 nieuwbouw woningen gerealiseerd. Fase 2 omvat 57 huurwoningen, die in opdracht van WonenBreburg worden gerealiseerd en 24 koopwoningen. De koopwoningen worden door Janssen de Jong Projectontwikkeling ontwikkeld en verkocht. Alle woningen worden gebouwd door Janssen de Jong Bouw Zuid volgens het ToPlan woningconcept.

De uitwerking van de huurwoningen is reeds gestart en de verwachting is dat begin 2017 kan worden gestart met de bouwwerkzaamheden. Het streven is dat nieuwe huurders eind 2017 in hun huis kunnen. De verkoop van de woningen start in oktober van dit jaar waarna in het voorjaar kan worden gestart met de bouw. De woningen uit Rosmolen fase 1 zijn allen verkocht.

De woningen zijn ontworpen in een samenwerking van Bedaux de Brouwer en KAW Architecten. De woningen zijn ontworpen in metselwerkarchitectuur met strakke details. 

De toekomstige bewoners participeren in de planvorming. Een actieve bewonersgroep is al 1,5 jaar betrokken bij dit project. Na oplevering zullen zij ook een woning krijgen in de wijk. Dit traject zorgt ervoor dat de bewoners elkaar al kennen voordat ze daadwerkelijk in de wijk wonen. Kopers in het project zijn natuurlijk straks ook welkom in de groep om deel te nemen en kennis te maken met hun nieuwe buren en wijk. Ook voor toekomstige bewoners zijn er nog volop keuzemogelijkheden om de woning aan te passen op hun wensen.

Rosmolen 2 is de laatste fase van de totale herstructurering Groeseind/Rosmolen. Janssen de Jong en WonenBrebrug zijn vanaf het begin bij de herstructurering, die in 2007 begon, betrokken. Dit stadsdeel bestond met name uit huurwoningen uit 1920 en 1950, die technisch en functioneel verouderd waren. De nieuwe huizen zijn afgestemd op de huidige eisen met een grotere diversiteit in typen, prijsklassen en huur en koop. Ook is de herstructurering aangegrepen om de openbare ruimte te verbeteren. Dit betekent dat in Rosmolen veel meer groen in de wijk terugkomt.