Bouw en verkoop koopwoningen Dialogue Ouder-Amstel begonnen

De bouw van project Dialogue in Amsterdam-Duivendrecht is officieel van start gegaan. Het project omvat 430 woningen, waarvan een deel van de 110 koopappartementen nu in de verkoop is.

Dialogue is onderdeel van een gebiedstransformatie waarbij een bedrijventerrein wordt omgevormd tot een levendig stedelijk gebied. Het project wordt ontwikkeld door Amvest en COD. Pleijsier Bouw is verantwoordelijk voor de realisatie. Naar verwachting wordt Dialogue in de zomer van 2027 opgeleverd. De start van de bouw is mede mogelijk gemaakt door de Startbouwimpuls (SBI) regeling. Het project belooft een belangrijke bijdrage te leveren aan de woningbouwopgave in de regio.

De koopappartementen variëren van 39 tot 83 m² en liggen op de 9e tot en met de 22e verdieping. Door de samenwerking met Gemeente Ouder-Amstel zijn er, voor een deel van de koopwoningen, startersleningen beschikbaar gesteld. Daarnaast krijgen geïnteresseerden met zogenaamde vitale beroepsgroepen die in Ouder-Amstel werken, zoals leraren, agenten en zorgmedewerkers, voorrang bij de toewijzing van woningen.

Verbinden staat centraal in Dialogue

Dialogue biedt een combinatie van koop- en huurwoningen, zorgvoorzieningen, creatieve werkplekken, horeca en een kleinschalige supermarkt. Twee woontorens van 50 en 70 meter hoog, ontworpen door het Spaanse architectenbureau Cruz y Ortiz Arquitectos, zijn trapsgewijs met elkaar verbonden. De centrale binnentuin en commerciële plint bevorderen ontmoeting en verbinding en zorgt voor aantrekkingskracht van de buurt.

Naast de koopwoningen omvat het project 123 sociale huurwoningen, 197 middenhuurwoningen en 42 zorgwoningen. Deze zorgwoningen maken deel uit van ‘Het Gastenhuis’, een woonvoorziening voor mensen met dementie, die is aangekocht door Amvest Living & Care Fund. De sociale huurwoningen zijn gekocht door woningcorporatie Lieven De Key en de middenhuurwoningen komen in beheer van het Amvest Residential Core Fund.