Bouw eerste woningen Bloemendalerpolder Weesp gestart

De bouw van de nieuwe wijk Weespersluis in de voormalige Bloemendalerpolder bij Weesp is gestart.

Weespersluis wordt een ruim woonlandschap met circa 2750 woningen. De natuur en het water spelen een belangrijke rol. Slechts een derde deel van het gebied wordt bebouwd.

De rest blijft open voor water en groen. De nieuwe wijk ligt zeer centraal, dichtbij het station van Weesp, dichtbij ’t Gooi en bij de Vecht. Voor wat betreft de woningmarkt wordt er tevens gemikt op de Amsterdamse markt.

De ontwikkeling van Weespersluis is een samenwerking van BPD Ontwikkeling, Adriaan van Erk, gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, Blauwhoed en Van Wijnen.

Lanenrijk is de eerste wijk die in dit nieuwe woongebied wordt gerealiseerd. In de eerste fase van deze gevarieerde wijk komen 178 koopwoningen, die door Mulleners + Mulleners en Heren 5 Architecten zijn ontworpen in fin-de-siècle stijl. De woonoppervlaktes van de woningen variëren van circa 90 m² tot en met circa 200 m², hebben allemaal een tuin en worden uitgegeven op eigen grond.

De eerste 24 woningen van ontwikkelcombinatie Blauwhoed/Van Wijnen zijn in aanbouw en worden naar verwachting na de zomer opgeleverd. De bouw van de woningen van gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en ontwikkelcombinatie BPD/Van Erk start op korte termijn.

De tweede fase in Lanenrijk gaat naar verwachting in mei/juni van dit jaar in verkoop. Fase 1B bestaat, net als fase 1A, uit circa 180 woningen.