Bouw Newtonpark Enschede van start

Onlangs is de bouw van de eerste fase van Newtonpark Enschede gestart, waar 94 woningen moeten komen.

De eerste fase omvat de bouw van 21 sociale huurwoningen voor woningcorporatie De Woonplaats en 19 middenhuurwoningen. Newtonpark biedt straks naast de huurwoningen ook plaats aan 54 koopwoningen in verschillende prijsklassen en verschillende woningtypes.

Na jaren braak te hebben gelegen krijgt de plek waar vroeger het ROC van Twente stond een nieuwe invulling met Newtonpark. De in totaal 94 woningen worden gerealiseerd naar een ontwerp van DAAD architecten. Het ontwerp van de woningen is geïnspireerd op de directe omgeving, er is gekozen voor de jaren 50-stijl ook wel ‘Delftse School’ genoemd. 

Energielabel A

De woningen worden hoogwaardig geïsoleerd en gasloos. De woningen krijgen een warmtepomp in combinatie met vloerverwarming en beschikken straks allemaal over energielabel A, een hoog wooncomfort en een betaalbare energielast.

De woningen realiseert Trebbe vanuit een vergaande vorm van industrialisatie. Dit betekent dat de woningen snel en kwalitatief hoogwaardig worden gebouwd. Dit mede dankzij geprefabriceerde elementen zoals onder andere de kant-en-klare gevel en geprefabriceerde dakelementen.

In Newtonpark is veel aandacht voor groen en rondom de woningen is volop ruimte voor een parkachtige setting. Het park krijgt een groene inrichting en looppaden en is vrij toegankelijk voor bewoners van de woningen in Newtonpark, maar ook de omwonenden in de wijk.