Bouw 74 appartementen Hoflaan Leiden officieel gestart

Wethouder Fleur Spijker van Leiden, directeur Jeroen Heijdra van TBI-onderneming ERA Contour en manager Volkshuisvesting Jet Bicker Caarten van Portaal gaven vrijdag 11 juni het officiële startsein voor de bouw van de appartementen aan de Hoflaan en Weidehof in Leiden.

In opdracht van woningcorporatie Portaal realiseert ERA Contour 74 gevarieerde appartementen die geschikt zijn voor kleine huishoudens en senioren. Ze zijn volledig aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen, die worden aangesloten op de individuele woningen. De appartementen zijn verdeeld over drie woongebouwen, die allemaal worden ontsloten met een lift. Bewoners kunnen hierdoor langer zelfstandig in de appartementen blijven wonen. De woningen op de begane grond krijgen een voordeur op straatniveau. FARO Architecten koos hiervoor bij het ontwerp van de woningen, om daarmee een levendige wijk te creëren.   

De bouw duurt naar verwachting ruim een jaar. De eerste bewoners kunnen in de zomer van 2022 in hun nieuwe woning trekken.