Borghese lanceert Stoneflow Real Estate Investments

Met het investeringsplatform Stoneflow Real Estate Investments richt Borghese Real Estate zich op gebouwen en portefeuilles op het gebied van commercieel en residentieel vastgoed met herontwikkelings- en verduurzamingspotentie.

De focus ligt op middelgrote en grote steden in Nederland. De beleggingshorizon is 3 tot 7 jaar tot het moment van herontwikkeling of verkoop van de assets. De financiering zal vallen onder het Green Finance Network. Het is de ambitie van Stoneflow om de komende jaren een fonds te bouwen van € 250 mln.

Het fonds biedt mogelijkheden om gebouwen op middellange termijn te herontwikkelen of te verduurzamen om zo meer kwaliteit toe te voegen aan de binnensteden, winkelgebieden, bedrijventerreinen of kantorenparken in Nederland. Zo wordt geïnvesteerd in de optimale leefbaarheid van gebieden en gebouwen. Omdat het team veel expertise bezit omtrent herontwikkelen, kan Stoneflow waarde toevoegen aan de leefomgevingen.

De eerste verwerving van het fonds betreft de Noordwal in het centrum van Den Haag, een multi-tenant kantorencomplex met 18 appartementen en 130 parkeerplaatsen. Deze locatie heeft een herontwikkelpotentie voor de middellange termijn van circa 5 jaar, waardoor het goed past binnen de randvoorwaarden van het fonds.