Boetiekhotel en restaurant in voormalige herensociëteit

De verbouwing van het Polman's Huis in Utrecht tot boetiekhotel en restaurant is in volle gang.

De voormalige herensociëteit aan de hoek van de Keistraat en de Jansdam in de binnenstad van Utrecht wordt verbouwd tot een kleinschalig hotel met ongeveer 24 kamers en een bar/restaurant. Het rijksmonument wordt verduurzaamd dankzij zonnepanelen op het dak, driedubbele beglazing en hergebruik van warmte. Op het binnenterrein is plek voor 22 auto's.

Het neo-classicistische pand uit 1865 deed volgens DUIC eerste dienst als herensociëteit, vervolgens als verenigingsgebouw en daarna als evangelische kerk. In 1985 werd het een restaurant, dat in 2016 de deuren sloot. 

De initiatiefnemers voor het nieuwe boetiekhotel/restaurant zijn de Utrechtse horecaondernemers Dick Hoek en Willem Klaassen, die ook betrokken zijn bij de ontwikkeling van het Eye Hotel aan de Wijde Begijnestraat en Ubica/Mother Goose aan de Ganzenmarkt. De exploitanten van het hotel zijn Hans Pieter en Paul Westra, bekend van het Mother Goose Hotel, het Courhotel, het Eyehotel en het Maliehotel.

Aannemer C. van der Grift voert de verbouwing uit en de architecten zijn Wevers & Van Luipen (buitenkant) en Studio Linse (interieur). Studio Linse heeft eerder onder andere de hal van Rotterdam CS en het restaurant van het Rijksmuseum ontworpen en Wevers & Van Luipen heeft ondermeer de restauratie van Kasteel Keukenhof, het Maliebaanstation (Spoorwegmuseum) en het Eye Hotel op zijn naam staan.