Biesterbos Groep draagt 114 appartementen in Amsterdam over aan Patrizia

114 appartementen aan de Pontkade op de NDSM-werf in Amsterdam zijn opgeleverd en met 57 parkeerplaatsen in eigendom overgegaan naar Patrizia.

De in maart 2020 beklonken verkoop tussen Biesterbos Groep en Patrizia is hiermee succesvol afgerond. De turn-key huurappartementen zullen vanaf eind november betrokken worden.

Het gehele gebouw, een eyecatcher in het hart van NDSM, biedt in totaal 252 koop- en huurappartementen, variërend van 2-kamerappartementen tot luxe penthouses. De eenheden variëren in grootte van 50 tot 128 m². Het gebouw is ontworpen door de Architekten Cie. en wordt gerealiseerd midden in het hart van NDSM, direct bij de pontaanlanding naast de IJ-kantine. .

Pontkade is een combinatie van vijf woongebouwen. Het totale complex bevat tevens op de begane grond ruimte voor winkels, horeca en kantoren.  Onder andere Albert Heijn zal deze maand een winkel openen van 1200 m², de 100ste in Amsterdam. De vijf gebouwen zijn verbonden door een unieke binnentuin van meer dan 3000 m². De belegging is in 2017 door Biesterbos Groep verworven. Zij behoudt zelf een deel huurwoningen in portefeuille.