Belegger Patrizia positief over Europese woningmarkt

Belegger Patrizia is positief over de woningmarkt in Europa. De fundamenten van de markt zijn sterk, er is sprake van stabilisatie en studentenhuisvesting wordt gezien als een aantrekkelijke belegging.

De woningmarkt blijft een cruciale rol spelen in de groeiambities van Patrizia. “Wonen is een van onze vijf belangrijkste groeisegmenten. We zijn al veertig jaar actief in de woningmarkt en blijven investeren in strategieën die zich richten op verschillende risicoprofielen”, aldus Mahdi Mokrane, head of Investment Strategy & Research. Hij ziet duidelijke kansen in niche-segmenten, zoals co-living en studentenhuisvesting.

Verder ziet Patrizia tekenen van herstel op de vastgoedmarkten, met stabiele prijzen en rendementen. Ook de kredietmarkt toont verbetering, met versoepeling van kredietvoorwaarden en meer concurrentie onder geldverstrekkers. Marcus Cieleback, chief urban economist bij Patrizia merkt op dat de renteverhogingen van de afgelopen anderhalf jaar een grote impact hadden, maar dat de situatie nu verbetert. “Dalende rentevoeten en betere toegang tot krediet zullen de vraag naar koopwoningen opnieuw doen stijgen.”

In het rapport European Residential Insights 2024/2025 wordt verder de nadruk gelegd op de kansen voor duurzaamheidsstrategieën, zoals het verduurzamen van de verouderde woningvoorraad. Betaalbare huisvesting blijft een belangrijk aandachtspunt. De groei in studentenhuisvesting wordt gezien als een kans vanwege de toenemende vraag van een groter aantal studenten en een tekort aan geschikt aanbod.

img
Redacteur
Profiel