Being herontwikkelt VDMA-terrein in Eindhoven

Being Development heeft de tender gewonnen voor de herontwikkeling van het VDMA-terrein in hartje Eindhoven.

Dit gebied vlak bij het centraal station is bebouwd met industrieel erfgoed en omvat bijna twee hectare. Wethouder Yasin Torunoglu: ‘Het VDMA-terrein wordt een levendig onderdeel van de binnenstad. Bovendien krijgt de stad er een mooie verbinding bij: vanuit het station naar de binnenstad, richting Mariënhage en het NRE-terrein.’

Tijdens de voorselectie in 2018 ontving de gemeente 26 inzendingen. De inschrijving van Being Development scoorde partijen het hoogste met zijn totale plan, dat tot stand kwam in samenwerking met architectenbureaus OMA, DiederenDirrix, Fabrications, landschapsarchitect Delva, ontwerperscollectief NulZes en investeerder Timeless Investments.

Being belooft voor dit gebied een ‘gebalanceerde mix van wonen, werken en inspireren’. De ontwikkelaar wil nu al starten met een tijdelijke invulling van de aanwezige panden. Ondertussen werken de gemeente en Being aan een definitieve koop/verkoopovereenkomst. Daarna worden de ontwerpen verder uitgewerkt, nader onderzoek gedaan en de ruimtelijke procedures opgestart (bestemmingsplan, vergunningen). Zodra er een onherroepelijke vergunning is, start de bouw. Als alles naar verwachting verloopt kan de bebouwing in 2024 worden opgeleverd.