Ballast Nedam start bouw 121 woningen op Groene Loper Maastricht

Ballast Nedam is op de Groene Loper in Maastricht begonnen met de bouw van 111 appartementen en 10 herenhuizen voor een brede doelgroep.

Deze fase bestaat uit 10 herenhuizen in het koopsegment, 32 koopappartementen, 38 middenhuur-appartementen en 41 sociale huurappartementen. Door deze mix van woningen voor diverse doelgroepen gelijktijdig te ontwikkelen en te bouwen, ontstaat er vanaf het begin een inclusieve gemeenschap. Deze woningen, ontwikkeld door Ballast Nedam Development, worden gebouwd aan President Rooseveltlaan en de Kolonel Millerstraat. Laudy Bouw & Ontwikkeling heeft het startsein gegeven voor de bouwactiviteiten voor deze fase. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners medio 2022 hun nieuwe huis betrekken.

De Groene Loper
Op de Groene Loper aan de President Rooseveltlaan in Maastricht realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren met meer dan 1000 woningen en appartementen een nieuw stadsdeel voor Maastricht. Het project bestaat uit verschillende deelprojecten in meerdere fasen. De realisatie van 193 woningen, herenhuizen en appartementen aan de Groene Loper is al in aanbouw. De bovengenoemde 10 herenhuizen en 111 appartementen vormen fase 2c.

Voor de uitwerking van deze woningen en appartementen heeft Ballast Nedam Development gewerkt met Hilberink Bosch Architecten, DAT Architecten en Mathieu Bruls Architecten onder supervisie van West8 Urban Design & Landscape Architecture en Humblé, Martens & Willems Architecten.

Doordat de herenhuizen en de koopappartementen energieneutraal zijn komen ze in aanmerking voor een speciale groenfinanciering die voordelige maandlasten oplevert. Het gebruik van onder andere zonnepanelen en warmtepompen maken dit mogelijk. Daarbij zijn de woningen en appartementen ook gasloos. De impuls voor biodiversiteit in de stad, die kenmerkend is voor de Groene Loper, wordt doorgetrokken. Zo worden, samen met Vogelbescherming Nederland, bijvoorbeeld nestkasten verwerkt in de gevels.

Ballast Nedam Development is begonnen met de verkoop van de 32 appartementen en 10 herenhuizen in fase 2c. De verkoop is in handen van Boek & Offermans Makelaars en Tijs en Cyril Makelaardij.