Ballast Nedam: omzet boven € 900 mln in 2020

De omzet van Ballast Nedam is in 2020 gestegen naar boven € 900 mln (2019: 874,1 mln). Dat zegt het bouwconcern in een voorlopige terugblik over 2020. Moederbedrijf Renaissance Construction heeft afgelopen jaar een agiostorting gedaan van € 60 mln in Ballast Nedam. .

Met die versterking van het eigen vermogen is de solvabiliteit toegenomen tot boven 20%. De totale schuldenlast van Ballast Nedam is aanzienlijk afgenomen als gevolg van een vrijwillige vervroegde aflossing van een lening van € 75 mln. Voorafgaand aan de agiostorting en de vrijwillige vervroegde aflossing van voornoemde lening beschikte Ballast Nedam al over een kaspositie boven de € 200 mln.

Ballast Nedam verwacht de definitieve resultaten in maart 2021 te publiceren. Het bedrijf geeft nu aan dat de onderliggende EBITDA en nettowinst voor het jaar aanzienlijk zijn  verbeterd.

Ondanks de uitdagingen van COVID-19 verwacht Ballast Nedam dat in 2021 verdere groei van omzet en winst kan worden gerealiseerd. Als gevolg van de veranderende marktomstandigheden ziet het bedrijf daarnaast groeipotentieel door te investeren in kansen. Dit kunnen nationale en internationale acquisities van bedrijven en projecten zijn, maar ook investeringen in (vastgoed) ontwikkelingen. We streven er ook naar om ons internationale netwerk verder te versterken en ons vermogen aan te wenden om projecten in het buitenland aan te nemen en uit te voeren met behulp van een grootschalige internationale supply chain. 

Als gevolg van de COVID-19-pandemie ziet Ballast Nedam onzekerheden en verschuivingen in enkele marktsegmenten, maar deze zullen hoogstwaarschijnlijk geen invloed hebben op onze totale resultaten in 2021. Zo ziet het bedrijf enerzijds een afname van de vraag naar utiliteitsprojecten zoals theaters en hotels, terwijl anderzijds de vraag naar de ontwikkeling van huizen en appartementen nog steeds stijgt en ook de prijzen blijven stijgen. In de infrastructuurmarkt is bekend dat een aanzienlijk aantal aanbestedingen vertraging heeft opgelopen, maar projecten van Ballast Nedam zijn nog altijd operationeel en boeken vooruitgang.

 

Laatste nieuws

Evenementen