Ballast Nedam Development verkoopt 38 appartementen aan Wonen Limburg Accent

Wonen Limburg Accent koopt 38 appartementen van Ballast Nedam Development aan De Groene Loper in Maastricht

Met de aankoop van de huurappartementen aan De Groene Loper wordt het zogeheten middensegment beter bediend. Er is een grote vraag naar woonruimte in het middensegment, aldus Ger Peeters, bestuurder Wonen Limburg. “Met de aankoop voegen wij kwalitatief hoogwaardige appartementen in het middenhuursegment toe aan onze woningportefeuille. We vinden het belangrijk dat mensen die niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning, en ook niet kunnen of willen kopen, toch betaalbaar kunnen wonen. Daarom is indertijd Wonen Limburg Accent opgericht.”

Er komen 32 appartementen van 60 m2 en 6 appartementen van 74 m2.  De appartementen bevinden zich aan de Kolonel Millerstraat en maken deel uit van fase 2c aan de Groene Loper. Naar verwachting start de bouw van fase 2c nog dit jaar. Naast de 38 huurappartementen bestaat deze fase uit 32 koopappartementen, 10 herenhuizen en 41 sociale huurappartementen.

De plannen aan de Groene Loper worden ontworpen door een diverse groep van architecten onder supervisie van West8 en Humblé-Martens-Willems. De nieuwbouwappartementen voor Wonen Limburg Accent zijn een ontwerp van HilberinkBosch Architecten uit Berlicum.

 

img
Redacteur
Profiel