BPD realiseert 213 appartementen in Alkmaarse Ringersfabriek

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en Ringerskwartierbouw VOF, een samenwerking tussen Smit’s Bouwbedrijf, Tervoorts Bouwbedrijf en Bouwbedrijf van der Gragt, zijn dinsdag begonnen met de bouw van 213 appartementen in de voormalige Ringersfabriek in Alkmaar.

De woningen zijn verdeeld over vier gebouwen: De Bonbon, De Cacao, De Waaier en De Pastille. Deze worden gebouwd naast de onlangs getransformeerde oude fabriekshal van de voormalige Ringers cacao- en chocoladefabriek, langs het Noordhollandsch Kanaal en op steenworp afstand van voorzieningen zoals het winkelcentrum Ringers en horeca op het plein. De appartementen zijn verdeeld in 5 typen, verschillend in groottes, aantal kamers, prijs en afwerkingsniveau.

De projectlocatie aan de Noorderstraat is in april op de schop gegaan en voorzien van een nieuwe inrichting die tot het einde van de bouw dienst zal doen. Deze herinrichting was nodig om een veilige weg naast het bouwproject te realiseren. Het bouwterrein is inmiddels bouwrijp gemaakt, de WKO bron is geboord en onlangs zijn de twee grootste heistellingen van heel Nederland op de locatie geplaatst. De oplevering van Ringers in het geheel, in totaal 273 appartementen waarvan 58 sociale koop, 24 sociale huur, 28 middeldure huur, 8 vrije sector huur en 155 vrije sector koop, is voorzien in het voorjaar van 2027.

Woongebied Ringers

Het industriële terrein in en rondom de oude Ringersfabriek in Alkmaar verandert in woongebied Ringers. Langs het kanaal werken gemeente Alkmaar en onder andere BPD actief samen aan een duurzame stedelijke ontwikkeling van Alkmaar: een vitale, groene gemeente met passende woonruimte voor iedereen. Die unieke locatie in Overstad, aan het Noordhollandsch Kanaal nabij het historische centrum van Alkmaar, krijgt steeds meer vorm.

Inmiddels zijn reeds 110 koopappartementen verkocht. De 60 huurappartementen worden door BPD Woningfonds afgenomen. De resterende appartementen worden medio juni 2024 in verkoop genomen.