Blackstone verwerft 80% in logistiek-portefeuille Burstone

Blackstone verwerft een belang van 80% in de 1,2 mln m² grote Pan-European Logistics portefeuille van Burstone, die een waarde heeft van ongeveer €1,1 mrd. Het is daarmee de  grootste logistieke transactie in Europa in 2024.

Burstone Group en Blackstone zullen verder samenwerken aan de groei van het pan-Europees logistiek platform. Burstone Group behoudt het resterende belang van 20%. Het zeer ervaren Burstone Europe-team, onder leiding van algemeen directeur Paul Rodger, blijft de portefeuille beheren.

Die portefeuille bestaat sinds 2017 uit 32 hoogwaardige middelgrote en grote logistieke panden gelegen rond belangrijke Europese stedelijke centra in zeven landen, waaronder in Duitsland, Frankrijk en Nederland. De portefeuille van 1,2 mln m² is voor 97% bezet door meer dan 110 huurders - voornamelijk in de externe logistieke sector - die profiteren van de strategische microlocaties van de activa met uitstekende vervoersverbindingen.

De samenwerking tussen Burstone Group en Blackstone zal zich richten op het blijven benutten van de huidige aanpassingen van de portefeuille, terwijl deze tegelijkertijd probeert te profiteren van een aantrekkelijk instapmoment in de cyclus om voornamelijk middelgrote en grote industriële en logistieke panden te verwerven in de belangrijkste Europese markten.

Dankzij de transactie kan Burstone zijn internationale strategie voor fondsen- en beleggingsbeheer versnellen en zo de wereldwijde activiteiten duurzaam laten groeien. De inkomsten uit fonds- en vermogensbeheer zullen naar verwachting meer dan verdubbelen in de komende 12 tot 24 maanden. De transactie is onderworpen aan goedkeuring door toezichthouders en aandeelhouders.