BPD koopt terrein sigarenfabriek in Eersel

BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling koopt voormalig terrein sigarenfabriek in Eersel. 

Het voormalige fabrieksterrein van 45.343 m² is aangekocht van Scandinavian Tobacco Group (STG). Beide partijen hebben de handtekening gezet voor de overdracht. 

Het terrein is altijd in gebruik geweest door de Henri Wintermans sigarenfabriek. De fabriek sloot in oktober 2021 haar deuren. Het bedrijf wat in 1934 startte, werd in 1996 overgenomen door STG. 

BPD kocht de locatie met het oog op de grote vraag naar woningen in Eersel. BPD heeft bij de aankoop samengewerkt met het Helmondse vastgoedfonds "EC Living" van investeerder Erwin Cootjans. 

De Brainport regio waar Eersel middenin ligt, is een aantrekkelijke woonomgeving met volop kansen en mogelijkheden. Door de toename van het aantal éénpersoonshuishoudens is er in de regio behoefte aan onder meer middelgrote appartementen. Erik Leijten, directeur BPD regio Zuid: "We zijn erg blij met deze prachtige locatie. Een mooie plek om te wonen met Eindhoven en natuurgebied De Kempen vlakbij. We kijken er naar uit hier samen met de gemeente een gezellige, nieuwe buurt te maken."

Hoe het plan er precies uit gaat zien, dat is nog niet bekend. Eerst moet het bestemmingsplan nog onherroepelijk worden vastgesteld. De verwachting is, dat dit er eind 2024 is. De gemeente is blij met BPD als ontwikkelaar van deze bijzondere plek in Eersel. Wethouder Steven Kraaijeveld: "Er is een grote behoefte aan woningen. We zijn blij dat we dit kunnen realiseren met een ontwikkelaar die oog heeft voor de omgeving en voor de doelen die we willen bereiken met deze mooie plek. Het moet uiteindelijk een prachtige entree worden van Eersel met behoud van het dorpse karakter, ruimte voor betaalbare woningen, maar ook oog voor groen en duurzaamheid."

Een tipje van de sluier kan BPD wel geven. Mireille Knape, senior ontwikkelingsmanager BPD regio Zuid: "We gaan de verbinding maken tussen het Mortelveld en het dorp. Het wordt een plek om te wonen, te spelen en te bewegen. Waar mensen met elkaar in contact komen en waar het prettig wonen is. Er komen eengezinswoningen,  2 onder 1 kapwoningen en appartementen. Met veel groen en aandacht voor duurzaamheid en betaalbaarheid."

STG werd bij de verkoop van het terrein begeleid door Cushman & Wakefield. BDP werd bij de transactie begeleid door Areven Vastgoedontwikkeling.