BPD en Intermaris slaan handen ineen voor bouw 4.000 woningen in Hoorn en Purmerend

Cees Tip van woningbouwcorporatie Intermaris en Harm Janssen van projectontwikkelaar Bouwfonds Property Development (BPD) zijn overeengekomen de komende jaren ongeveer 4000 woningen te bouwen in Hoorn en Purmerend.

BPD zorgt voor de bouw en ontwikkeling van de woningen. Van de vierduizend woningen zijn ongeveer 1500 sociale huurwoningen, een wat kleiner deel uit middenhuur en de rest koop en duurdere huur.  

Samen hebben BPD en Intermaris een grote rol bij de ontwikkeling van een aantal kansrijke locaties. In Hoorn gaat het bijvoorbeeld om het Pelmolenpad (Prisma locatie) in de Poort van Hoorn. In Purmerend willen zij samen woningen bouwen op het terrein van de golfbaan, in het Wagenweggebied en in Wheermolen Oost. Komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt.

BPD, Bouwfonds Property Development, is naar eigen zeggen de grootste gebiedsontwikkelaar in Nederland en Duitsland. Het bedrijf is werkzaam vanuit ruim 20 kantoren in deze landen. Sinds de oprichting in 1946, toen nog onder de naam van Bouwspaarkas Drentsche Gemeenten, heeft BPD de bouw van ruim 356.000 woningen mogelijk gemaakt. Vandaag wonen meer dan één miljoen mensen in woonwijken waarin de hand van BPD zichtbaar is. In 2019 richtte BPD BPD Woningfonds op, een fonds volledig bestaand uit duurzame, betaalbare, nieuwbouw huurwoningen voor huishoudens met een middeninkomen in Nederland.

Intermaris verhuurt in Hoorn en Purmerend ruim 17.000 sociale huurwoningen. Hiermee is de woningcorporatie de grootste verhuurder in West-Friesland. Intermaris heeft de komende jaren een ambitieuze opgave als het gaat om herstructurering van wijken, renovatie en verduurzaming van bestaande sociale huurwoningen en uitbreiding door nieuwbouw.