B. Amsterdam introduceert B. Smart City Hub

De 24.000 m² bedrijfsruimte van de B. Smart City Hub is gericht op bedrijven die op zoek zijn naar betaalbare ruimte voor montage, opslag en distributie tegen het centrum van Amsterdam.

De B. Smart City Hub opent in januari zijn deuren. B. verbreedt hiermee zijn huidige aanbod door nieuwe sectoren aan te spreken, zoals de afval-, water-, energie-, (last mile) logistiek-, slimme opslag-, voedsel- en mobiliteitssectoren.

Als groeiplatform en werkplekinnovator wil B. Amsterdam corporates, start-ups, ondernemers en onderwijs samenbrengen in zowel digitale als fysieke ruimtes. De B. Smart City Hub is een toevoeging aan deze visie en breidt de huidige coworking- en event-ruimte met 24.000 m² bedrijfsruimte uit tot totaal 64.000 m². De hub ligt pal naast de andere drie gebouwen van B. Amsterdam en zal uit meerdere gedeelde ruimtes bestaan, waarin huurders hun eigen apparatuur en personeel kunnen meenemen.

De B. Smart City Hub is de eerste stap in de ontwikkeling van het ‘West Innovation District’, nu nog de Riekerpolder, en dient als tijdelijke pilot en energizer voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied. Het project maakt deel uit van een groter plan om het gehele Schinkelkwartier, het gebied tussen B. Amsterdam en het Olympisch Stadion, om te vormen tot een nieuw woon-, recreatie- en werkgebied voor ondernemers die prioriteit geven aan inclusiviteit, duurzaamheid en innovatie.